El muntanyenc

Esports

Els valors de la “Marxa”

Download PDF

Publicat el 2-05-2015

Text: Silvano Bendinelli

Coordinador de la Secció Marxa Infantil del CMSC

 

Són molts els valors que la Marxa ha volgut transmetre a la ciutat, abans poble, en els últims 57 anys de la seva història. Són tants, que no podrien entrar tots en aquesta columna i, a més, cada un dels lectors podria afegir-n’hi un de propi. Valors que també un foraster com el que signa aquest article va fer seus en agafar el relleu, per mantenir la tradició de la Marxa Infantil durant els últims 7 anys i que confia poder-los transmetre al seu successor.

Aquests valors que, perdoneu la redundància, han acompanyat sempre el rumb de l’organització com a objectiu principal i han fet créixer la Marxa Infantil més important del país al nivell actual de participació, de seguretat, d’innovació tecnològica, de solidaritat, de treball en equip, de respecte al medi ambient, implementant el protocol del Consorci del Parc de Collserola de bones pràctiques, sempre respectant l’altre objectiu que empeny els nens, nenes i joves de Sant Cugat (i últimament també d’altres localitats del Vallès i de Barcelona) a participar-hi: la il•lusió de poder passar un matí en plena llibertat i alegria, com es pot veure als reportatges dels diferents mitjans de comunicació. Els protagonistes principals de la Marxa han tornat a ser els participants, nens, nenes i joves de Sant Cugat, en un dia tan assenyalat, deixant els familiars al parc del Pla del Vinyet i tornant a veure’ls després d’haver caminat en companyia d’altres companys durant les més de 3 hores que, de mitjana, han trigat a fer el recorregut.

Any darrere any la Marxa marca un fet històric d’importància transcendental, tant pel Club Muntanyenc com pel poble que l’ha vist néixer. A títol estadístic només afegiré que els participants a la 57a Marxa Infantil que van sortir de l’esplanada del parc eren aproximadament 2.650 i els que varen acabar-la van ser 2.640 (només 7 parelles -algunes només un dels seus participants- d’abandonaments per petites incidències: un altre rècord històric).
El matí del 12 d’abril, amb un cel blau, pocs núvols i un aire fresc, a primera hora tot el dispositiu es va engegar per donar el tret de sortida a la 57a Marxa Infantil de Regularitat. La Sra. Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, actuant de padrina de la Marxa, tallava la cinta a les 9 del matí.

Comença la marxa

Comença la marxa

Abans i després de la sortida es va recordar el nom de la nena d’11 anys que tothom ha trobat a faltar a la sortida, per causa del tràgic accident de Germanwings.

El recorregut triat i aprovat era parcialment inèdit: van passar per la zona del parc de la Torre Negra, pujada a la serra de Sant Vicenç, baixada a la mítica masia de can Gordi, pujada a la serra d’en Bell i baixada fins a la zona de l’arribada. Un recorregut bastant planer al principi i paisatgísticament interessant, amb lleugeres pujades i baixades, per pistes i senders de Collserola. El bon temps va acompanyar els participants amb una temperatura fresca a primera hora del matí i moderada fins a última hora del migdia.

Reunits a Sant Medir

Reunits a Sant Medir

L’aportació SOLIDÀRIA a la campanya de l’ONG de la Creu Roja anomenada AJUDA HUMANITÀRIA CONTRA LA DESNUTRICIÓ INFANTIL. La contribució a l’ONG serà de 2.700 €, amb les aportacions de les famílies i del CMSC i es lliurarà directament el dia dels premis a un representant de l’entitat.

La SEGURETAT s’ha ampliat amb la revisió del pla d’autoprotecció i incrementat també el nombre de voluntaris en totes les cruïlles i els punts més complicats del recorregut per prevenir possibles riscos. L’innovador sistema de xip electrònic ha permès un correcte funcionament de la Marxa amb l’enregistrament dels temps de pas pels controls, per poder comprovar, en temps real, el pas de cada participant per cada way point, tant per part de l’organització com dels familiars, a la web de livetrail operatiu, el mateix dia i fins a l’arribada de l’últim participant. És un sistema que aporta a la Marxa una total seguretat i l’equipara a les marxes de regularitat i de resistència més importants del món. Les classificacions s’elaboren gràcies als temps enregistrats, combinant-los amb els temps de regularitat establerts abans de la Marxa per part de l’organització. Els participants coneixien amb antelació només els temps entre els controls coneguts i els de sortida i arribada.

Un control

Un control

Acabo aquesta nota donant les gràcies a totes les persones, que no es poden, òbviament, esmentar nominalment, entre les quals destaquen principalment els voluntaris i voluntàries del CMSC, de Protecció Civil, de la Creu Roja i del GI, de l’ADF i el personal del CAP de Sant Cugat, metgessa i infermeres, que han realitzat una tasca, com sempre fonamental, per garantir una perfecta assistència mèdica.

Ja arribem a Sant Cugat

Ja arribem a Sant Cugat

I per últim, gràcies als mitjans de comunicació de la ciutat, per la gran cobertura que han donat a l’esdeveniment.

(Silvano Bendinelli, Coordinador de la Secció Marxa Infantil del CMSC) marxainfantil@cmsc.cat

Punt i final a la Marxa

Punt i final a la Marxa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Subscriu-te a nostre emailing:

Email:
[recaptcha size:compact]LA FOTOGRAFIA
 • Reinos olvidados
 • Pi d’en Xandri 20 anys – Defensem torre negra!
 • Nit de vetlla al coll del Pisco
 • Instante capturado
 • Es bosc des desitjos que mai es varen complir
 • Història d’un còdol
 • Aquelles velles sabates
 • Morir d’èxit
 • Moviment Continu
 • Monte Rosa
 • Un ocell anomenat món
 • Dona i pelegrins. Ajmer (Índia).
 • Verticalitat eterna.
 • Als Antípodes IV: Glenorchy